Strokovna srečanja - Inštitut za športno medicino Maribor Dogodki, ki smo jih organizirali

 

 

 

 

 

ICSM 2017: 6. mednarodni kongres športne medicine, Maribor 2017

20. in 21. oktobra je Inštitut za športno medicino uspešno organiziral 6. mednarodni kongres športne medicine, ki je potekal na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Udeleženci so lahko poslušali predavanja številnih vrhunskih strokovnjakov iz področja športne medicine, ter svoja znanja nadgradili na delavnicah. Med tujimi strokovnjaki so med drugim z nami delili svoja znanja dr. Gil Rodas, zdravnik FC Barcelona, Edwin Goedhart, zdravnik Nizozemske nogometne reprezentance ter številni drugi tuji in slovenski predavatelji.

   Zbornik je na voljo TUKAJ.


ICSM 2015: 5. mednarodni kongres športne medicine, Maribor 2015

Inštitut za športno medicino Medicinske fakultete Maribor je v soorganizaciji z Olimpijskim komitejem Slovenije in Nogometno zvezo Slovenije organiziral že 5. mednarodni kongres športne medicine, ki so se ga udeležili številni strokovnjaki iz tega področja, med ostalimi Jan Enkstradn, predsednik medicinske komisije UEFA, Ron Maughan, vodilni svetovni strokovnjak iz področja športne prehrane in Rodney Whiteley, fizioterapevt in raziskovalec iz ene izmed največjih športno-medicinskih klinik na svetu, Aspetar v Dohi (Katar).

Zbornik je na voljo TUKAJ.

 

Untitled-2


 

image description

 

IX. MARIBORSKO ORTOPEDSKO SREČANJE: Nujna stanja v ortopediji 2013

Mariborski ortopedi so tudi v letu 2013 pripravili tradicionalno ortopedsko srečanje, že deveto po vrsti. Tokratna tema, »nujna stanja in vnetja v ortopediji«, je izdredno aktualna, tako za ortopede same, kakor tudi za vse ostale zdravstvene delavce, ki sodelujejo v diagnostičnem in terapevtskem procesu. Zbornik je smiselno razdeljen na več sklopov, ki obravnavajo posamezne vrste patologije.

Zbornik IX. Ortopedskega srečanja je z številnimi strokovnimi prispevki pomemben in trajen dokument namenjen predvsem za dodatno izobraževanje študentov medicine, mladih zdravnikov in zdravstvenih delavcev različnih specialnosti pri njihovem vsakodnevnem delu.

Zbornik je na voljo TUKAJ.

 


VIII. MARIBORSKO ORTOPEDSKO SREČANJE: Hrbtenica v ortopediji 2012

Mariborski ortopedi so letos (2012) ponovno pripravili strokovno srečanje, ki ni samo na zavidljivem strokovnem nivoju, temveč je hkrati zastavljeno tako, da zajema praktično vsa poglavja, ki obravnavajo problematiko hrbtenice, od osnov fiziologije in anatomije, pa do najzahtevnejšega operativnega zdravljenja. Ponovno je posebej poudarjena nujnost sodelovanja med primarnim, sekundarnim in terciarnim nivojem zdravstva, pri obravnavanju skupnih bolnikov.

Zbornik VIII. Ortopedskega srečanja je z številnimi strokovnimi prispevki pomemben in trajen dokument namenjen predvsem za dodatno izobraževanje študentov medicine, mladih zdravnikov in zdravstvenih delavcev različnih specialnosti pri njihovem vsakodnevnem delu.

Zbornik je na voljo TUKAJ.

Untitled-2


ICSM 2012

4. ICSM 2012: Mednarodni kongres športne medicine

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam et metus quis nunc fringilla vulputate. Sed a ligula id risus rutrum pulvinar eget at urna. Mauris nec ornare dui. Sed gravida, ligula eu luctus varius, lectus nulla fringilla nisi, vel bibendum ipsum turpis sit amet quam. In pellentesque sit amet risus ut convallis. Proin ac augue sed sapien bibendum dapibus. Integer condimentum risus sed hendrerit.

Zbornik je na voljo TUKAJ.


 

VII. MARIBORSKO ORTOPEDSKO SREČANJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam et metus quis nunc fringilla vulputate. Sed a ligula id risus rutrum pulvinar eget at urna. Mauris nec ornare dui. Sed gravida, ligula eu luctus varius, lectus nulla fringilla nisi, vel bibendum ipsum turpis sit amet quam. In pellentesque sit amet risus ut convallis. Proin ac augue sed sapien bibendum dapibus.

 

 

Untitled-1


VI. MARIBORSKO ORTOPEDSKO SREČANJE

Univerzitetni klinični center Maribor je javni zdravstveni zavod in opravlja zdravstveno dejavnost na sekundarni in terciarni ravni za območje Maribora, Pesnice, Ruš, Ormoža, Lenarta, Ptuja in Slovenske Bistrice, z nekaterimi subspecialnimi dejavnostmi pa pokriva tudi potrebe severovzhodne Slovenije in Koroške. Ustanovitelj UKC Maribor je Republika Slovenija, ustanoviteljske pravice in obveznosti izvaja Vlada Republike Slovenije.