O inštitutu

Invalid Displayed Gallery

Izr. prof. dr. Matjaž Vogrin, dr. med.

Specialist ortopedske kirurgije, UKC Maribor

Predstojnik inštituta, prav tako predstojnik oddelka za ortopedijo UKC MB in Katedre za ortopedijo MF UM. Subspecializacijo artroskopske kirurgije in športnih poškodb je opravil v ZDA (Harvard, Boston) in na Švedskem (Stockholm). Je član komisije za zdravstveno varstvo športnikov OKS, zdravnik Olimpijske reprezentance Slovenije in Nogometne reprezentance, vodja zdravstvene službe NK Maribor in Rokometnega kluba Maribor. Kot vabljen predavatelj sodeluje na mnogih domačih in mednarodnih strokovnih srečanjih.

asist. dr. Zmago Krajnc, dr. med.

Specialist ortopedske kirurgije, UKC Maribor

Ortopedski kirurg na oddelku za ortopedijo UKC Maribor. Na Medicinski fakulteti Univerze Maribor  deluje kot asistent, prav tako že od same ustanovitve sodeluje z Inštitutom za športno medicino. Kot ortopedski kirurg je ožje usmerjen v problematiko športnikov in operacije velikih sklepov spodnje okončine

doc. dr. Robi Kelc, dr. med.

Specialist ortopedske kirurgije, UKC Maribor

Vodja številnih zdravniških služb športnih odprav pod okriljem Olimpijskega komtijea in Nogometne zveze Slovenije. Izobraževal se je v Nemčiji, Švici in Avstriji. Intenzivno se ukvarja z raziskovanjem problematike mišičnih poškodb, o čemer je predaval na pomembnih konferencah v New Yorku, Rimu, Kuala Lumpurju, Amsterdamu, itd. Usmerjeno se ukvarja z artroskopsko kirurgijo in problematiko ramenskega in kolenskega sklepa.

Samo Mikl, dipl.fiziot.

Vodja fizioterapije

Vodja fizioterapevtske dejavnosti na IŠM. V preteklosti udeleženec sredozemskih iger Mersin 2013 in evropskih iger Baku2015, ter član medicinske ekipe OI 2016. Sodeluje z mnogimi vrhunskimi klubi in Olimpijskim komitejem Slovenije ter slovenskimi in tujimi reprezentancami. Veliko se ukvarja s poškodbami mehkih tkiv, svoja znanja pa je nabiral tudi v Avstriji in Nemčiji.

MiloŠ Kalc

Kineziolog

V sklopu projekta »Razvoj kadrov v športu 2016-2022« zavzema funkcijo kineziologa na Inštitutu za športno medicino v Mariboru. Na Fakulteti za šport v Ljubljani je doktorski študent. Na IŠM-ju se ukvarja s športno diagnostiko, s posebnim poudarkom na svetovanju športnikom za varno in uspešno vračanje v trenažni proces po poškodbah. Raziskovalno se zanima za vpliva različnih tipov vadbe na človeški živčno-mišični sistem.

Stojan Puhalj

Kineziolog, Pedagoška fakulteta UM

Vodja delovne skupine za kineziologijo na IŠM, pravtako predstojnik katedre za športno treniranja na Pedagoški fakulteti UM. V preteklosti član strokovnega sveta slovenske in tehnični direktor bolgarske smučarske reprezentance.

Ksenija Ekart

Svetovalka za športno prehrano

Vodja oddelka za prehrano in dietetiko v UKC Maribor. Tudi predavateljica na VSŠ IC Maribor Piramida, v preteklosti tudi vodja kakovosti v različnih podjetjih prehrambene industrije.

 1. 2015

  Mednarodni kongres športne medicine

  Med 23. in 25 oktobrom smo na IŠM s soorganizatorji organizirali največji mednarodni športno-medicinski kongres v Slvoeniji do tedaj.

 2. 2015

  FIFA Medical Center of Excellence

  Pred poletjem smo oddali vlogo za pridobitev naziva medicinskega centra odličnosti. 1. oktobra smo iz FIFE prejeli pošto z odličnim sporočilom!

 3. 2014

  Otvoritev IŠM

  Junija 2014 so se odprla vrata našega inštituta. Dogodek je bil medijsko podprt, obiskale pa so ga številne pomembne osebnosti iz sveta športa in medicine.