Novice Iz sveta medicine, športa in naše aktivnosti

Uspešno sodelovanje s FC Barcelona

FC Barcelona je minuli vikend povabila našega predstojnika, prof. dr. Matjaža Vogrina, da predstavi izsledke raziskav s področja mišičnih in ligamentarnih poškodb v športu. Tako se naše dolgoletno sodelovanje uspešno nadaljuje.

Beri naprej

Naši fizioterapevti na Miniolimpijadi

V torek se je v Mariborski “Lukni” odvijala Miniolimpojada in tudi naši fizioterapevti so bili tam. S koristnimi nasveti in demonstracijo stabilizacijskih vaj, so naše mlade bodoče olimpijce aktivirali in motivirali.

Beri naprej

Dijaki II gimnazije Maribor na obisku

Z II. gimnazijo Maribor uspešno sodelujemo že vrsto let. Minuli teden so se nam pridružili njihovi dijaki v sklopu OIV, kjer so prišli na ogled našega inštituta. Dijaki so lahko preiskusili različna testiranja, ki jih na Inštitutu za športno medicino izvajamo, med drugim tudi tenziomigrafijo (TMG).    

Beri naprej

Naši strokovnjaki v reviji Zdravje in Preventiva

Naši strokovnjaki so vedno in povsod pripravljni pomagati s svojimi strokovnimi nasveti. Tokrat je fizioterapevt Samo Mikl za revijo  ZDRAVJE IN PREVENTIVA spregovoril o športnih poškodbah ter kaj narediti, ko do njih pride.

Beri naprej

Pomagamo tekačem

To soboto, 8.9., bomo ponovno na voljo tekačem 3. Mariborskega mestnega teka z uporabnimi nasveti o preventivi in rehabilitaciji poškodb pri teku. Najdete nas na naši stojnici na trgu Leona Štuklja, kjer vam bodo naši fizioteravti pomagali pri raztezanju in sproščanju utrujenih mišic.

Beri naprej

Hi-Top terapija

Hi-Top je visokotonska in visokofrekvenčna elektro terapija. Primarni cilj Hi-Top terapije je neposredni učinek na celično izmenjavo snovi. Frekvence vnesenih oscilacij ustvarjajo resonanco v molekulah in celičnih strukturah. Različne frekvence aktivirajo strukture različnih velikosti. Oscilacija različnih delcev v tkivu ima mnogo učinkov. Rezultat pa je izboljšanje procesov metabolizma in lajšanje…

Beri naprej