Uradna podelitev naziva FIFA Medical Centre of Excellence - Inštitut za športno medicino Maribor

Uradna podelitev naziva FIFA Medical Centre of Excellence

V prostorih Medicinske fakultete Univerze v Mariboru smo na Inštitutu za športno medicino tudi uradno prejeli naziv FIFA Medical Centre of Excellence, ki ga je iz rok predsednika Medicinske komisije Mednarodne nogometne zveze, dr. Michela D’Hoogheja, prejel predstojnik inštituta, izr. prof. dr. Matjaž Vogrin. Naziv smo pridobili skupaj z Nogometno zvezo Slovenije in njihovim Nacionalnim nogometnim centrom Brdo, Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor ter Znanstveno-raziskovalnim središčem Univerze na Primorskem.
 
V pridobitev tega naziva je bilo vloženega ogromno truda, saj so kriteriji zelo strogi, kar dokazuje tudi to, da je na svetu le 50 takšnih centrov. Ti predstavljajo zagotovilo za športnike, med katerimi je na svetu samo nogometašev več kot 265 milijonov, da bodo deležni najboljše možne obravnave. Pomembno je izpostaviti tudi povezovanje centrov, v katerih poteka pedagoško delo ter znanstveno-raziskovalna dejavnost. Izsledki slednje pa so na voljo vsem centrom, tako da imamo najnovejša znanstvena dognanja ves čas na dosegu roke.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”45″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]